sâmbătă, 8 februarie 2020

Ai mai auzit pana acum de apa alcalina?


Exista beneficii in apa alcalina? Se zvoneste ca ar incetini imbatranirea, ar avea efect antibacterian sau chiar ar ajuta la prevenirea instalarii bolilor si ar vindeca pe unele dintre cele mai grave. Dar oare care este adevarul din spatele acestor mituri? Beneficiile asociate apei alcaline sau adevarate sau nu?
Multi dintre noi am auzit ca este recomandat sa consumam apa alcalina sau altfel spus, apa vie si asta deoarece se bazeaza pe faptul ca apa simpla, care este trecuta printr-un aparat de ionizat devine bazica. Insa, o caracteristica specifica apei este ca aceasta in forma ei naturala tinde sa isi pastreze pH-ul neutru, sa devina bazica de la sine si sa se acidifieze.

Pentru a lamuri lucrurile, in acest articol citeste la doctormit toate miturile legate de apa alcalina si afla care este adevarul din spatele acestora.

Unul dintre cele mai cotroversate mituri este ca aparatele de ionizat casnice ar putea separa hidrogenul de oxigen si astfel ar alcaliniza apa. Pe de alta parte, sucul gastric din stomacul nostru este mult mai acid decat acidul sulfuric din bateria masinii. Asadar, daca reducem acidul gastric in cazul persoanelor sanatoase, care nu sufera de surplus nu reprezinta un beneficiu, ci poate cauza probleme deoarece stomacul are nevoie de acid pentru a neutraliza bacteriile si alti agenti patogeni nedoriti astfel incat acestia sa nu ajunga in fluxul sangvin. Ca urmare in stomac nu ajunge nimic bazic. Deci, unde sunt beneficiile apei alcaline?

Pe de alta parte,un organism foarte alcalinizat nu poate functiona sanatos. Aproximativ toate functiile de baza ale organismului isi intrerup activitatea normala in momentul in care pH-ul sufera un dezechilibru. Asadar, un pH nici mai acid, nici mai alcalin decat cel neutru, adica 7. 

In cazul in care doriti sa stiti ce pH are organismul dumneavoastra exista pe piata medicala o metoda destul de usoara de aplicat si este nevoie doar sa discutati cu un medic specialist in prealabil, iar testarea trebuie facuta dimineata fara a consuma apa sau alimente inainte.

Daca doriti sa consumati apa alcalina recomandarea DoctorMit este sa nu cheltuiti bani pe aparate minune si nici sa consumati apa alcalina fara a discuta cu un medic specialist despre afectiunile care ar necesita un astfel de consum.

Consumul pe termen lung de bicarbonat de sodiu sau de apa alcalina va pune viata in pericol prin dereglari de metabolism. Un pH prea mare poate duce la o afecțiune numita alcaloza metabolica. Exista alimente si suplimente nutritive care corecteaza gradul mare de aciditate, insa tot la recomandarea unui medic este bine sa le folositi. Suplimentele nutritive nu substituie o alimentatie completa si se prescriu doar cand este nevoie de ele.

Descopera mai multe informatii despre apa alcalina din urmatorul videoclip DoctorMIT:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu